Echtscheiding

Scheiden heeft naast het emotionele ook vaak een grote financiële impact. Daarnaast komt er juridisch veel bij kijken. Een goed financieel advies en plan is dan van groot belang.

Advies op maat

Persoonlijke omstandigheden verschillen elke keer. Is er sprake van gehuwd in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden? Zijn er kinderen? Het is belangrijk om uw afspraken goed vast te leggen in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. ​Ik neem het allemaal met u door en zorg voor een juiste opstelling en verdeling.

Inkomen na echtscheiding

​Het uitgangspunt na een echtscheiding is dat beide partijen financieel verder kunnen zoals ze gewend waren. Naast uw eventuele huidige inkomen krijgt u echter ook te maken met zaken als partner- en kinderalimentatie. 

Uw pensioen inkomen na echtscheiding

Een echtscheiding kan ook gevolgen hebben voor uw pensioen. Het basispensioen (AOW) hoeft u niet te delen met de ex-partner. Tenzij anders afgesproken moet het ouderdomspensioen dat u tijdens het huwelijk heeft opgebouwd worden verdeeld. Ook indien u in uw samenlevingscontract afspraken heeft gemaakt over de verdeling van het pensioen bij het verbreken van uw relatie is het pensioenverhaal van belang.

Overlijden

Een overlijden heeft veel impact. Daarom is het ook goed om de gevolgen hiervan bij echtscheiding in kaart te brengen. Wellicht dienen bestaande verzekeringen te worden aangepast of misschien is het verstandig een nieuwe verzekering af te sluiten. Ook zult u, indien aanwezig, uw testament moeten herzien.

 
Contact

Bevrijdingslaan 14

9102 DD Dokkum

​​

Tel: 06 22 51 73 87

minnenfinancieeladvies@gmail.com

KVK Nummer: 71237666

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

© Van Minnen Financieel Advies